fbpx
NAK DIET? NAK KURUS? (Episod 3)

NAK DIET? NAK KURUS? (Episod 3)

DIET berkait rapat dengan faktor PSIKOLOGI, bukan sahaja dengan kira kalori sahaja. Saya lebih suka “memanipulasi minda” anda melalui sudut psikologi. Kalau nak kira kalori, nak tahu GI dan nutrisi dengan lebih mendalam anda boleh refer rakan saya...
NAK DIET?NAK KURUS? (Episod 2)

NAK DIET?NAK KURUS? (Episod 2)

===================NAK DIET?NAK KURUS?Episod 2===================Berbalik daripada Episod 1. Mengapa diet menjadi gagal kerana kita makan tidak mengikut makanan ruji kita seperti tidak makan nasi, mula makan salad dan sebagainya.Dari sudut psikologi, diet seperti ini...
Mengenali Diri Sebenar Seseorang

Mengenali Diri Sebenar Seseorang

Psikologi adalah ilmu yang sangat luas dan salah satu cabang didalamnya adalah kita boleh melihat karektor seseorang itu yang dipersembahkan kepada kita secara tidak sedar..Anda boleh menipu, boleh berlakon dan boleh menyembunyikan semua tingkah laku buruk anda akan...
NAK DIET?NAK KURUS? (Episod 1)

NAK DIET?NAK KURUS? (Episod 1)

===================NAK DIET?NAK KURUS?Episod 1===================Bila kita dengar je perkataan “DIET” mesti terlintas ikan salmon, tak makan nasi dan macam-macam lagi kan… Tapi pada pendapat saya, DIET adalah MERANCANG MENU MAKANAN anda. Secara...
Kenapa Obes Berlaku?

Kenapa Obes Berlaku?

Ramai yang tak perasan bahawa mereka makan lebih daripada keperluan. Mana tak, kalau makanan tu tak habis, perasaan “sayang” anda terhadap makanan itu sangatlah tinggi.Secara tidak sedar, kita telah dididik daripada kecil untuk menghabiskan makanan yang...
SEKSI.vs SEKSA

SEKSI.vs SEKSA

Akibat daripada terlampau OBSES NAK KURUS, ramai yang mengabaikan faktor kecederaanSaya nak cerita sikit pengalaman saya mengendalikan bootcamp tahun lepas (My Body Fit Camp). Nak tahu berapa lama saya latih mereka? °°°°°KURANG DARIPADA SEJAM dan...
SAKIT BAHU HILANG KURANG SEJAM

SAKIT BAHU HILANG KURANG SEJAM

Kes:Klien mengadu selalu sakit dibahu kanan dan bahagian lehernya sukar untuk menoleh ke kanan.Punca:Klien seorang “sales person” yang agak stress (struggle dengan target bulanannya) dan juga selalu traveling. Melakukan senaman di gim mengikut masa...